FERMANTASYON SONUCU ELDE EDİLEN
SIVI ORGANİK GÜBRE
Afyon Gübre Likit
Afyon Gübre Likit; bitkisel ve hayvansal kaynaklı organik atıkların biyogaz tesisimizde fermantasyonu tamamlandıktan sonra; katı-sıvı ayrıştırma tesislerinde ayrıştırma işlemi sonrası çıkan organik sıvı gübremize hijyenizasyon işlemi uygulanarak üretilmektedir. İçeriğinde hiçbir şekilde kimyasal; bitki ve toprağa zararlı bakteri, patojen barındırmaz. İçeriğindeki organik madde ve humik-fulvik asit ile toprağın verimliliğini artırır; azot-fosfor içeriği ile bitki besin ihtiyacına destek olur. Kimyasal gübre ihtiyacını azaltır; kullanım miktarına göre azot-fosfor kimyasal gübre ihtiyacını ortadan kaldırır.
Meyve ve Diğer Ağaçlar | Önerilen | Miktar | Kullanım Zamanı |
---|---|---|---|
Küçük Meyve Ağaçları (Genel) | 0,5-1 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Küçük Elma, Armut ve Ayva | 0,5-1 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Büyük Elma, Armut ve Ayva | 0,5-1 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Bağ (Yeni) | 0,5-1 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Bağ (Meyvede) | 0,5-1 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Küçük Zeytin | 0,5-1 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Büyük Zeytin | 1-1,5 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Küçük Narenciye (Genel) | 0,5-1 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Büyük Narenciye (Genel) | 1-1,5 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
İncir | 0,5-1 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Fındık | 0,5-1 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Muz | 0,5-1 | ton/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Tarla ve Sera Sebzeleri | Önerilen | Miktar | Kullanım Zamanı |
---|---|---|---|
Patates | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Biber, Domates, Kabak, Patlıcan | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Soğan | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Fasulye, Salatalık | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Ispanak, Lahana, Marul, Pırasa | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Havuç, Turp | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Çilek | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Kavun, Karpuz | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Hububat ve Tarla Bitkileri | Önerilen | Miktar | Kullanım Zamanı |
---|---|---|---|
Buğday | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Mısır | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Pamuk | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Ayçiçeği, Şeker Pancarı | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |
Tütün | 0,5-1 | ton/dekar | Ekimden Önce, Hasattan Sonra |