FERMANTASYON SONUCU ELDE EDİLEN
KATI ORGANİK GÜBRE
Afyon Gübre Organik
Afyon Gübre Organik, biyogaz üretimi sonucu anaerobik bakteriler tarafından havasız ortamda fermantasyon işlemi tamamlanmış olan organik hammaddenin hijyenizasyon sürecinden geçirilmesi ile birlikte toprağa zarar veren zararlı gaz ve bileşiklerinden arındırılarak elde edilen, kokusuz, yüksek organik madde içerikli katı organik gübredir.
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | % (w/w) |
---|---|
Organik Madde | 40 |
Toplam Humik+Fulvik Asit | 6 |
Toplam Azot (N) | 1,5 |
Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) | 4 |
EC (dS/m) | 2,65 |
pH | 7-9 |
Meyve ve Diğer Ağaçlar | Önerilen | Miktar | Kullanım Zamanı |
---|---|---|---|
Küçük Meyve Ağaçları (Genel) | 6-7 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Küçük Elma, Armut ve Ayva | 6-7 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Büyük Elma, Armut ve Ayva | 8-9 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Bağ (Yeni) | 6-7 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Bağ (Meyvede) | 7-8 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Küçük Zeytin | 6-7 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Büyük Zeytin | 8-9 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Küçük Narenciye (Genel) | 7-8 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Büyük Narenciye (Genel) | 10-12 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Küçük Portakal ve Mandalina | 6-7 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Büyük Portakal ve Mandalina | 7-9 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Küçük Meyve Ağaçları (Genel) | 8-10 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
İncir | 7-8 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Fındık | 7-8 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Muz | 7-8 | kg/ağaç | İlkbahar ve Sonbahar |
Çay | 350-400 | kg/dekar | İlkbahar ve Sonbahar |
Tarla ve Sera Sebzeleri | Önerilen | Miktar | Kullanım Zamanı |
---|---|---|---|
Patates | 260-280 | kkg/dekar | Dikim Öncesi |
Biber, Domates, Kabak, Patlıcan | 280-300 | kg/dekar | Dikim Öncesi |
Soğan | 200-250 | kg/dekar | Ekim Öncesi |
Fasulye, Salatalık | 260-280 | kg/dekar | Dikim Öncesi |
Ispanak, Lahana, Marul, Pırasa | 250-280 | kg/dekar | Ekim ve Dikim Öncesi |
Havuç, Turp | 230-250 | kg/dekar | Ekim ve Dikim Öncesi |
Çilek | 240-270 | kg/dekar | Dikim Öncesi |
Kavun, Karpuz | 180-240 | kg/dekar | Ekim ve Dikim Öncesi |
Çim ve Süs Bitkileri | Önerilen | Miktar | Kullanım Zamanı |
---|---|---|---|
Çiçekli Dış Mekan (Park ve Pahçe) | 150-200 | kkg/dekar | Toprak Hazırlığında |
Çim Alanlar | 150-200 | kg/dekar | Toprak Hazırlığında |
Odunsu Bitkiler ve Süs Çalıları | 120-140 | kg/dekar | Toprak Hazırlığında |
Çiçekli İç Mekan (Saksı) Bitkileri | 1/10 Oran | Saksı Başına | Toprak Hazırlığında |
Çiçeksiz İç Mekan Bitkileri | 150-200 | kg/dekar | Toprak Hazırlığında |
Hububat ve Tarla Bitkileri | Önerilen | Miktar | Kullanım Zamanı |
---|---|---|---|
Buğday | 150-200 | kkg/dekar | Ekim Öncesi |
Mısır | 150-200 | kg/dekar | Ekim Öncesi |
Pamuk | 120-140 | kg/dekar | Ekim Öncesi |
Çiçek, Ayçiçeği, Şeker Pancarı | 1/10 Oran | kg/dekar | Ekim Öncesi |
Tütün | 150-200 | kg/dekar | Ekim Öncesi |